5 tips för att bygga nytt kök

Bygg nytt kök med Elon i Alingsas

Köket är hjärtat av ditt hem och är en viktig plats där du utför en mängd vardagsuppgifter, det innebär att det både måste vara praktisk och se bra ut. Oavsett om du lagar mat, äter eller umgås med familj och vänner bör köket vara ett utrymme du tycker om att vara i, och en väl genomtänkt köksdesign när du ska bygga nytt kök är viktig för att varje detalj ska sitta perfekt. Om du planerar att bygga nytt kök kan dessa nytt kök tips dig att skapa ett utrymme du kommer att älska.

Skapa ditt drömkök tillsammans med Elon i Kungsbacka. Ring, mejla eller besök vår butik och berätta om din situation och målbild så hjälper våra köksinredare er att skapa en unik lösning, perfekt anpassad för era behov.

1. Skriv en lista med de funktioner och saker du vill ha i ditt kök

Vårt främsta bygga nytt kök-tips är att analysera vad du har för närvarande i ditt befintliga kök kontra vad du behöver och vill ha i ditt nya kök. Du kan antingen göra detta själv innan du kontaktar oss, eller så kan du göra det tillsammans med våra köksplanerare och dra nytta av deras expertis. Tänk både ur ett praktiskt perspektiv och ett designperspektiv.

2. Fundera på layouten för ditt nya kök

När du överväger olika köksdesign och layoutidéer, utgå från nedan lista för att skapa dig en tydligare bild:

  • Hur använder du ditt kök? Kökslayouten bör utformas för att perfekt passa din livsstil.
  • Är det en öppen planlösning? Fokusera på layouten av arbetsdelen av köket först, men också på dess förhållande till matbordet (om det finns ett) eller – i en öppen planlösning med kök, vardagsrum och matsal i ett – de andra zonerna.
  • Glöm inte arbetstriangeln. För att planera berednings- och matlagningsutrymmet, använd designkonceptet för kökets arbetstriangel. De tre punkterna är kylen, diskbänken och hällen med imaginära linjer mellan dessa som bildar triangelformen. De tre punkterna ska vara tillräckligt nära varandra för att göra matlagningen effektiv men där varje arbetsstation inte ska kännas restriktiv.
  • Vad kommer att fungera bäst med formen på ditt kök? Utgå från arbetstriangeln för möjliga layouter ditt kök kan ha. Till exempel U-formade kök, L-formade kök, böjda kök och kök med öppen planlösning.

3. Samla på dig idéer för köksdesign

Om du inte redan börjat så är det dags att börja samla på dig idéer för köksdesignen inför att du ska bygga nytt kök. Det är viktigt att hitta en stil som passar de praktiska aspekterna av din köksdesign. Tänk på följande tips när du ska bygga nytt kök:

Vill du att den ska komplettera stilen eller perioden i ditt hem eller kontrastera den? Ska den matcha inredningen i andra rum, eller sticka ut? Vilken typ av enheter vill du satsa på? Hur kommer du att använda färg eller föra in textur i rummet med material?

Alla dessa faktorer bör övervägas innan något arbete äger rum. När du har en god bild i åtanke kan du börja omsätta din köksplanering i praktiken.

4. Välj det bästa materialet för din köksinredning

När du vet vilket utseende du vill ha är det dags att välja köksenheter, ytbehandlingar och liknande. Detta kommer mestadels att bero på din budget, men det säger sig självt att ju bättre material du väljer, desto längre kommer ditt kök att hålla.

För fler nytt kök-tips om hur du väljer köksskåp och annan inredning, kontakta oss för massor av praktiska råd och inspirerande idéer.

5. Välj färgschemat för köksskåpen

Färgen är minst lika viktig som stilen på skåpen eftersom det kommer att vara det första man lägger märke till när man stiger in i kök.

Det populäraste färgvalet för ett kök är vitt, tätt följt av gräddvit, benvit och ljusgrå. Detta är ett bra alternativ om du vill att ditt kök ska vara en kuliss som tillåter dig att etablera din egen färg och personlighet i inredningen. Samtidigt bibehåller du en klassisk köksdesign som inte kommer att dateras, är lätt att renovera i framtiden och som inte kommer att avskräcka framtida husköpare.

En vit eller blek-färgad köksdesign ger dig också fler alternativ när det kommer till att välja inredning – från köksplattor till köksgolv – eftersom du kan vara djärvare i dina val där.

Bygg ett nytt kök med Elon i Kungsbacka

Fördelen med att bygga nytt kök tillsammans med Elon i Kungsbacka? Det finns inga begränsningar och du kan låta fantasin flyga fritt. Med vårt eget märke av köksförvaring, Nordanro, får du tillgång till Nordens största urval av luckor, belysning, överskåp och mycket mer som kan anpassas egentligen hur du vill.

Ditt drömkök är bara ett klick bort! Slå en signal och boka tid med någon av våra köksexperter idag och ta del av deras expertis och outtömliga förråd av bygga nytt kök.

© 2023 Copyright Elon Kungsbacka | Design by GO MO Group