Vinkylare

Köp vinkyl

Köp en vinkyl och se till att ditt vin alltid har perfekt serveringstemperatur; men också en snygg plats att förvara dina vinflaskor. Köp vinkyl i Kungsbacka hos Elon, här hittar du ett brett utbud av energisnåla vinkylar i en rad olika storlekar, färger och designer; fristående såväl som inbyggda vinkylar.

inbyggda vinkylare från Elon in Alingsås

Vinkylar hos Elon i Kungsbacka

Oavsett om du är på jakt efter en fristående vinkyl eller inbyggd vinkyl är det viktigt att fundera över hur många vinflaskor du behöver förvara och hur länge de ska förvaras. Tänk också på hur stor den ska vara för att kunna få plats där du planerar att placera den. Vinkylar finns i alla typer storlekar, från storleken av ett litet kylskåp till fullstora kyl- och fryskombinationer.

Inbyggda vinkylar

En inbyggd vinkyl blir inte bara snygg när den sitter i köksön eller i en bänk, den ser också till att du alltid har ditt vin nära till hands när du vill hälla upp ett glas eller behöver en skvätt vin i matlagningen.

Fristående vinkylar

Fristående vinkylar ger dig större flexibilitet då du kan placera den där det passar bäst och till och med ta med den om du flyttar, eller vill ta med vinkylen till stugan över sommaren.
Det enda du behöver tänka på är att det ska finnas ca 10 cm utrymme runtom vinkylen för att ventilationen ska fungera optimalt.

Vinkyl för serveringstemperatur eller lagring?

Utöver inbyggd eller fristående vinkyl bör du även tänka på vad du ska använda vinkylen till.

Ska du förvara vinet för att ha perfekt temperatur vid servering passar ett serveringsskåp bra, det fungerar nästan som ett vanligt kylskåp och håller rätt temperatur på vinet.

Om du däremot samlar på vin och vill lagra flaskorna under en längre tid passar ett vinskåp bättre. Ett vinskåp fungerar mer som en vinkällare som lämpar sig väl för lagring av viner.

Olika temperaturzoner

Om du planerar att använda vinkylen eller vinskåpet för förvaring av både rött och vitt vin, rekommenderar vi att du väljer en vinkyl med två temperaturzoner, som gör det möjligt att förvara vinerna i optimal temperatur beroende på om det är rött eller vitt vin.

Energimärkning

Precis som många andra vitvaror kommer en vinkyl vara påslagen dygnet runt, därför är det viktigt att kolla energimärkningen och välja en vinkyl med bra energiklass.

Ljudnivån

De flesta vinkylar har en ljudnivå på 35-45 decibel, jämfört med kylskåp som har ca 35 dB, och diskmaskiner som ligger runt 45-50 dB.

Akustiken i rummet påverkar också hur ljudet från vinkylen uppfattas. En vinkyl låter vanligtvis lite mer än ett kylskåp eftersom de har inbyggda fläktar som distribuerar kylan i skåpet och kylzonerna, detta för att temperaturen ska vara samma i hela skåpet eller varje i kylzon.

Kontakta oss på Elon om du vill veta mer eller ska köpa en vinkyl.

Rådgivning

Förutom estetiska val som färg och material är det viktigt att välja rätt typ och storlek på vinkylar från Elon i Kungsbacka baserat på dina behov. Om du är osäker vilka vinkylar från Elon som passar dina behov, kontakta oss eller besök vår butik så hjälper vi dig med allt från kompletta köksrenoveringar till enstaka köp av fristående vinkylar.

Leverans & installation

Köp en vinkyl från Elon i Kungsbacka. Hos oss får du inte enbart en ny vinkyl, du får en praktisk helhetslösning där det enda du egentligen behöver göra är att trycka på “Köp” så sköter vi resten. Vi hjälper dig hitta rätt vinkyl för dina behov, levererar den till din dörr, installerar den och kan även forsla bort din gamla vinkyl om så önskas.

Service & reparation

Håller din vinkyl inte temperaturen, har det börjat mögla eller låter den konstigt? Kontakta Elon i Kungsbacka. Vi skickar snabbt ut en professionell tekniker som åtgärdar problemet om möjligt och ger tips och råd om bästa lösningen baserat på dina behov.

Our Brand Partners

Få rätt hjälp!

Funderar du på att köpa en vinkyl?
Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0300-74860.

Claes Halgren

Claes Halgren

Butiksförsäljning
Wilma Ivarsson

Wilma Ivarsson

Butiksförsäljning
Rebecca Agfjord

Rebecca Agfjord

Butiksförsäljning
Niklas Rothell

Niklas Rothell

Butiksförsäljning
Tommi Kettunen

Tommi Kettunen

Butiksförsäljning

    Kontakta oss

    © 2023 Copyright Elon Kungsbacka | Design by GO MO Group