Köksfläktar Kungsbacka

Brett utbud av köksfläktar i Kungsbacka

En köksfläkt tar effektivt hand om fett, fukt och matos i köket. Ska du köpa en köksfläkt i Kungsbacka – kom in till oss för råd. Hos Elon Kungsbacka hittar du köksfläktar i flera olika utföranden och prisklasser. Oavsett om du är ute efter integrerade, frihängande eller vägghängda köksfläktar i Kungsbacka så hittar du dem hos oss. Beställ direkt från vår webshop eller utforska vårt breda sortiment av köksfläktar i butiken i Kungsbacka.

Köp frihängande köksfläktar i Kungsbacka

Om du valt ett kök där matlagning står i centrum – bokstavligt talat – så behöver du titta på köksfläktar till hemmet i Kungsbacka som är frihängande. Har köket en köksö är en frihängande köksfläkt ovanför köksön en smart idé, du kan också välja en fläkt som är helt integrerad i taket. Båda köksfläktarna har utsuget rakt upp. Ett tredje alternativ är en integrerad fläkt i hällen som drar luften nedåt genom ett galler till ett filter under köksbänken.

Frihängande köksfläktar finns i ett flertal storlekar, men generellt sett kan man säga att köksfläktar som är frihängande passar bostäder i Kungsbacka med gott om utrymme. Köksfläktar i frihängande format kommer i ett flertal storlekar. Tänk på att storleken på fläkten bör vara lika stor eller helst större än spishällen för en trevligare inomhusmiljö och för att utnyttja funktionen till fullo. Å andra sidan finns det moderna fläktar med hög kapacitet som är mindre än spishällen, men en vanlig tumregel är att den bör vara lika stor eller större. Tänk efter vad din prioritering är ー det funktionella eller det visuella. Du hittar alla typer av frihängande köksfläktar hos Elon Kungsbacka

De bästa vägghängda köksfläktarna | Elon Alingsås
gratis hängande köksfläktar från Elon in Alingsås

Hitta vägghängda köksfläktar i Kungsbacka

En vägghängd köksfläkt sitter inte ihop med något utan monteras istället på väggen vid frånluftskanalen. Det är en av de vanligaste typerna av köksfläktar och finns i en rad olika bredder och utföranden – allt för att du ska kunna matcha med häll såväl som köksstil. En vägghängd köksfläkt är lättinstallerad och blir ofta en central del i din köksinredning. 

Vägghängda fläktar finns i flera olika utseenden inklusive bland annat vertikalfläktar, t-formade fläktar, cylinderformade fläktar och pyramidformade fläktar. Den t-formade fläkten är mer effektiv, medan en vertikal köksfläkt ger dig en större överblick över spisplattorna och ett luftigare intryck.

Vägghängda köksfläktar ger bostaden i Kungsbacka ett visst utseende, men du bör också ha funktionen i åtanke. För en hög luftkvalitet och för att köksfläkten ska fungera så bra som möjligt bör du räkna ut om kapaciteten är tillräcklig för storleken på rummet. Räkna ut volymen på rummet med längden x höjden x bredden och multiplicera volymen med 10 så får du kapaciteten i m³/t som krävs för en fläkt att fungera som bäst i ditt kök.

Behöver du hjälp att räkna ut kapaciteten eller att välja bland alla vägghängda köksfläktar – kontakta Elon Kungsbacka.

Underbyggd/Skåpintegrerad köksfläkt

Bor du trångt i Kungsbacka och vill köpa en köksfläkt som är diskret och tar lite plats? Då är en underbyggd/skåpintegrerad köksfläkt ett bra val. En traditionell underbyggd köksfläkt installeras i eller under ett köksskåp och finns i många olika utföranden. Vissa är fasta medan andra går att dra ut. 

Välkommen att köpa köksfläkt hos oss i Kungsbacka

Utöver design och funktion bör du tänka på om du vill ha en köksfläkt med intern eller extern motor. Valet av motor avgör sugeffekt och ljudvolym, men du kan också vara bunden till en typ av motor beroende på installationsmöjligheterna av en köksfläkt.

I vår butik i Kungsbacka finns köksfläktar i alla prisklasser och utföranden – från vanliga utsugsfläktar till kolfilterfläktar. Är du osäker på vilken fläkt du ska välja? Vår kunniga personal kan hjälpa dig med råd kring om du till exempel ska titta närmare på vägghängda köksfläktar i Kungsbacka eller om du ska välja ett frihängande alternativ. De kan också hjälpa dig att räkna ut vilken kapacitet din fläkt behöver ha och hitta en motor som är tillräckligt stark. 

När du tittat närmare på våra köksfläktar i Kungsbacka är det lätt att börja drömma om att göra om i köket. Ska du renovera hela köket hjälper vår butik i Kungsbacka dig att köpa frys och andra vitvaror, och våra köksplanerare berättar allt du behöver veta om kök och förvaring. Kontakta Elon Kungsbacka så hjälper vi dig att skapa ett kök perfekt anpassat efter dina behov, önskemål och förväntningar. 

Our Brand Partners

Få rätt hjälp!

Funderar du på att köpa en köksfläkt?
Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0300-74860.

Mathilda Engdahl

Mathilda Engdahl

Köksexpert

    Kontakta oss

    © 2023 Copyright Elon Kungsbacka | Design by GO MO Group