Köksstilar

Köksplanering och köksplanera

Köket är det rum vi svenskar renoverar allra mest, utöver badrummet. Många drömmer om sitt eget, unika drömkök. Men hur ser det ut egentligen? Det varierar självklart från person till person! Vår uppgift på Elon i Kungsbacka är att hjälper er skapa det.

Planera, rita och inred ett nytt kök – Elon Kungsbacka hjälper dig hela vägen! Tillsammans ser vi över dina möjligheter och tar fram en skiss på köket. Våra köksplanerare hjälper dig sedan att välja bland köksstilar och skapa dina drömmars kök anpassad efter dina behov, önskemål och förutsättningar.

Vad finns det för olika köksstilar?

Det kan vara svårt med kök och planering, speciellt med tanke på hur många olika köksstilar det finns. Att renovera ett kök är en stor investering, så tänk på att det ska passa dig och ditt hem för att du ska trivas så bra som möjligt i ditt nya kök. För att hjälpa dig kartlägga vad som finns att välja på, så presenterar vi några vanliga köksstilar:

renovera ditt kök billigt med Elon in Alingsås
  • Modernt kök – Ett minimalistiskt kök som låter andra inredningsdetaljer sticka ut.
  • Lantligt kök – Naturliga färger och element gör detta kök charmigt och tidlöst
  • Skandinaviskt kök – Stilren, ljus och minimalistisk design likt det moderna köket
  • Ett kök som smälter in – Detta är ofta ett kök som är öppet mot vardagsrummet och där man försöker få köket att smälta in genom att till exempel gömma kylskåpet bakom luckor och att bygga in så mycket som möjligt.

Men tänk på att du utvecklar din egna köksstil när du designar det utefter dina önskemål. Färger, material och planlösning är alla olika faktorer som kommer göra ditt nyrenoverade kök till ditt egna, så va inte rädd för att kombinera element från de olika stilarna för att det ska passa dig. Vill du ha stöd och hjälp i processen så är du alltid välkommen att prata med våra köksplanerare.

Att planera kök

Att planera kök kräver att man har praktiska faktorer i åtanke, och inte bara de visuella. Vill du att det ska vara barnanpassat eller har du högt i tak och du vill kunna nå överallt utan att ta fram en stol? Detta är bara exempel på praktiska faktorer som kan vara bra att ha i åtanke. Du är välkommen att prata med våra köksplanerare för att kunna kombinera dina praktiska önskemål med dina visuella, och skapa det köket som du alltid har drömt om med den köksinredning som passar dig och ditt kök bäst.

Varför ska jag boka köksplanering?

Att boka köksplanering hos Elon Kungsbacka är ett tryggare och bättre sätt att göra ditt köksköp. Du får hjälp av erfarna köksinredare som besitter mängder med kunskap och erfarenhet av köksrenovering och att planera kök. De ger dig råd, stora som små, och är ett personligt stöd när du ska renovera köket.

Kontakta oss när du ska genomföra köksrenoveringar och du behöver hjälp att planera inför det nya köket så hjälper vi dig.

Få rätt hjälp!

Funderar du på att göra om i köket?
Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0300-74860.

Mathilda Engdahl

Mathilda Engdahl

Köksexpert

FAQ

I ett köksprojekt tar vi hänsyn till dina behov, din stil, din budget, kökets förutsättningar och omkringliggande ytor. Ett köksförslag kan t.ex. innehålla: Snickerier, vitvaror, bänk/bänkskivor, diskho, belysning, m.m.

Ett kök ska inte bara vara ett rum där du lagar mat och diskar. Ett kök ska vara funktionellt, välplanerat, lättstädat och vara inbjudande för långa, härliga måltider med familj och vänner. När du ska designa och planera ett kök är det viktigt att fråga dig själv vad som är viktigast för dig! Våra duktiga köksplanerare tillgodoser dina behov och kan hjälpa dig att ta fram det ultimata köket utan att behöva kompromissa på det ena eller andra!

Rummets storlek är det första man bör ta hänsyn samt kökets olika arbetsytor. Andra viktiga aspekter är eldragningar, vilka väggar som är bärande, VVS, matplatsen och sällskapsytor. Många tänker även på att köket ska vara lättstädat och ha bra förvaring. Ta hjälp av en köksplanerare för att rita upp ditt drömkök. Vi kan hjälpa dig att planera ytor, belysning och välja vitvaror som passar dina behov.

Lantligt kök, modernt kök, skandinavisk avskalad design eller ett barnvänligt kök? Vilken stil man ska välja på sitt kök är väldigt individuellt. Idag finns många olika stilar att välja bland och vi hjälper dig att planera ett kök utefter dina önskemål och bostadens förutsättningar.

© 2023 Copyright Elon Kungsbacka | Design by GO MO Group