Tips för smart köksförvaring

smart köksförvaring

Smart köksförvaring är precis som det låter ー smart. Med rätt förvaring går det snabbare att laga mat, ditt kök blir snyggare och du kan dessutom spara en del pengar. Här kommer våra bästa tips på vad du ska tänka på när du skapar smart förvaring i köket och varför du bör undvika öppen köksförvaring.

Det brukar sägas att köket är hemmets hjärta och visst tillbringar vi mycket av vår lediga tid i köket. Men når ditt kök verkligen upp till sin fulla potential? Genom att utnyttja kökets alla ytor på ett kreativt sätt och att använda dig av smart köksförvaring kan du maximera utrymmet och få ett kök där du kan trivas ー länge. Så vad behöver du tänka på när du ska inreda ditt kök smart?

Trolla fram mer utrymme

Vi är många som drömmer om ett rymligt kök, men ofta är verkligheten en annan. Problemet med ett trångt kök är att det lätt blir rörigt eftersom det minimala utrymmet gör att saker staplas på varandra för att kunna få plats. Att laga mat tar extra lång tid eftersom det alltid är en utmaning att hitta rätt köksredskap eller att frigöra arbetsyta.

Här är några förslag på lösningar:

  1. Skärskåda ditt kök. Undersök om det finns några dolda möjligheter till förvaring som till exempel vrår där du kan sätta in hörnskåp som ger platseffektiv förvaring. Att sätta in ett hängande skåp över en köksö är också ett exempel på en dold förvaringsmöjlighet.
  2. Sätt in lådor. Lådor är ofta mer praktiskt än skåp eftersom du kan dra ut hela lådan och få en bättre överblick över innehållet i din låda. Vissa lådor kan också ha en dold förvaring med en mindre invändig låda där bestick kan förvaras medan större köksgeråd som kastruller och skärbrädor kan förvaras i den större lådan.
  3. Använd skåpen smart. Ett skåp är platseffektivt, men det kan vara svårt att se allt som finns därinne. Se till att placera sådant som du använder ofta långt fram och förvara torrvaror som till exempel pasta i glas- eller plastburkar för att enkelt kunna få överblick. bygga ditt nya kök

Utnyttja köket vertikalt. Häng kastruller, stekpannor och köksredskap som du ofta använder på väggen för att få mer plats i skåp och lådor.

Ger öppen köksförvaring mer plats?

Öppen köksförvaring kan vara snyggt, men det är sällan särskilt platseffektivt eller hygieniskt. Förvarar du köksgeråd på öppna hyllor får du dessutom lägga mer tid på städning eftersom både damm och fettdroppar samlas på hyllorna och allt som står ovanpå. Välj ett stilrent vitrinskåp istället om du gärna vill visa upp koppar, fat eller flaskor.

Spara tid och pengar

Hur lång tid tillbringar du med att leta efter matvaror och köksredskap i ditt kök? Minuterna blir snart timmar med tanke på hur ofta du behöver laga mat. Med smart köksförvaring hittar du allt du behöver direkt och får dessutom bättre koll på vad du har hemma. Då minskar risken för att maten blir för gammal eller drar till sig skadedjur som gör att du måste slänga produkter i onödan. Snällt både för plånboken och miljön.

På Elon Alingsås hjälper vi dig gärna med tips på smart köksförvaring och att bygga nytt kök. Nordanro är vårt eget varumärke och i sortimentet finns allt från enskilda förvaringslösningar till måttanpassade luckor och kompletta kökssystem. Att skaffa smart köksförvaring ska vara enkelt ー därför erbjuder vi både färdiga lösningar och flexibla system som ger dig fler valmöjligheter.

© 2023 Copyright Elon Kungsbacka | Design by GO MO Group