Värmepump

Vill du köpa en luft/luft-värmepump i Kungsbacka?

På Elon kan vi hjälpa dig att hitta rätt. En värmepump utgör hjärtat i husets uppvärmningssystem, och det finns olika typer av värmepumpar att välja mellan beroende på behov:

 • bergvärmepump
 • luft/vatten-värmepump
 • luft/luft-värmepump

Vi har ett brett utbud av luft/luft-värmepumpar hos Elon i Kungsbacka. De fungerar ungefär som en AC och kan producera både varm och kall luft. Luft/luft-värmepumpar minskar värmeförluster och kan sänka dina uppvärmningskostnader betydligt. Dessutom förbättrar de inomhusmiljön genom att rena och avfukta luften aktivt. Vi kan ge dig råd om pris, funktion, storlek och material om du behöver hjälp att välja rätt värmepump.

Värmepump Elon Kungsbacka

Pris på värmepump i Kungsbacka

En viktig faktor att överväga när du väljer en värmepump är priset. Priserna på värmepumpar varierar kraftigt beroende på typ och modell. Här är en prisindikation för de olika värmepumparna:

 • Bergvärmepump: 100 000 – 200 000 kr
 • Luft/vatten-värmepump: 80 000 – 130 000 kr
 • Luft/luft-värmepump: 10 000 – 25 000 kr

En luft/luft-värmepump har ett relativt lågt pris eftersom de vanligtvis inte har samma höga SCOP-värde som de andra värmepumparna. De används främst för mindre lägenheter och villor, men kan även fungera bra i större lokaler under optimala förhållanden. För att uppnå optimal drift bör en luft/luft-värmepump placeras så centralt som möjligt och fungerar bäst i öppna planlösningar där pumpen kan sprida luften effektivt. Om du är intresserad av att köpa en värmepump i Kungsbacka, hjälper vi på Elon dig gärna att hitta rätt pump utifrån dina behov och önskemål om pris.

  Kontakta oss

  Rådgivning

  Förutom estetiska val som färg och material är det viktigt att välja rätt typ och storlek på din luftvärmepump baserat på dina behov. Om du är osäker vilken luft/luft värmepump som är rätt för dig, kontakta oss eller besök vår butik så hjälper vi dig.

  Leverans & installation

  Genom att en köpa en värmepump i Kungsbacka hos Elon får du inte bara en effektiv lösning att kontrollera din inomhusmiljö. Du får en praktisk helhetslösning där det enda du egentligen behöver göra är att trycka på “Köp” så sköter vi resten. Vi hjälper dig hitta rätt bland våra luft/luft- värmepumpar baserat på dina behov, levererar den till din dörr, installerar den och kan även forsla bort din gamla värmepump om så önskas. Värmepumpar måste enligt lag installeras av ett kylcertifierat företag och installatör med personligt kylcertifikat, vilket vi självklart vi självklart har.

  Service & reparation

  Skramlar fläkten eller värmer/kyler den inte enligt inställningarna? Kontakta Elon i Kungsbacka. Vi skickar snabbt ut en professionell tekniker som åtgärdar problemet om möjligt och ger tips och råd om bästa lösningen baserat på dina behov. Är din nuvarande värmepump väldigt gammal kan det ibland vara bättre att köpa en ny. Vi erbjuder även service av vitvaror, till exempel för våra produkter inom tvätt och tork, diskmaskin och kylskåp.

  Our Brand Partners

  Köp värmepump i Kungsbacka

  Har du funderingar inför ditt köp av värmepump i Alingsås? Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0300-74860.

  Claes Halgren

  Claes Halgren

  Butiksförsäljning
  Wilma Ivarsson

  Wilma Ivarsson

  Butiksförsäljning
  Rebecca Agfjord

  Rebecca Agfjord

  Butiksförsäljning
  Niklas Rothell

  Niklas Rothell

  Butiksförsäljning
  Tommi Kettunen

  Tommi Kettunen

  Butiksförsäljning
  © 2023 Copyright Elon Kungsbacka | Design by GO MO Group