Torktumlare i Kungsbacka

Förenkla vardagen med en torktumlare 

Har du inte plats eller tid att hängtorka din tvätt? Då är en torktumlare lösningen. I vår butik hittar du ett brett utbud av olika torktumlare i Kungsbacka. Vi har flera välkända varumärken med olika funktionaliteter som fuktavkänning, sensorer, schemaläggning och skontrumma. Osäker på vilken typ och storlek som är rätt för dig? Kontakta oss så hjälper vi dig hitta en torktumlare som passar dina behov och förutsättningar. 

Behöver du en liten eller stor torktumlare?

Innan du köper en torktumlare till bostaden i Kungsbacka är det viktigt att du mäter den plats som du planerar att ha din torktumlare på. På så vis kan vi hjälpa dig att hitta en torktumlare med precis rätt dimensioner. Oavsett om du behöver en liten torktumlare eller stor torktumlare har vi lösningen för dig och dina behov. För dig med begränsad yta finns det en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, istället för att köpa en liten torktumlare och liten tvättmaskin har du endast en maskin som löser både tvätt och tork.

Köp din torktumlare hos oss | Elon Kungsbacka
Torktumlare förenklar vardagen | Elon Kungsbacka

Välj rätt typ av torktumlare till bostaden i Kungsbacka

När det handlar om torktumlare till hemmet i Kungsbacka är inte pris det viktigaste – vilken typ av vitvara du väljer baserat på dina behov är viktigare. Torktumlare delas vanligtvis in i tre huvudgrupper: kondenstumlare, frånluftstumlare och värmepumpstumlare. De erbjuder sina unika fördelar och passar för olika förutsättningar.

 • Kondenstumlare: Kräver ingen ventilation, kondenserar ånga till vatten som sen förs ut genom avloppet.
 • Frånluftstumlare: Fungerar ungefär som en kondenstumlare men är inte lika energieffektiv.
 • Värmepumpstumlare: Avfuktar luften och återanvänder värmen. Bättre för miljön och drar mindre energi.

Osäker på vilken typ av torktumlare som är bäst för dig? Ta gärna hjälp av oberoende tester eller kontakta Elon i Kungsbacka för råd om torktumlare.

Följ alltid tvätt- och torksymboler

Känsliga material som t ex linne, ull och silke ska inte torktumlas då plagget riskerar att förstöras eller krympa. Se till att alltid följa de torksymboler som finns på dina plagg.

Minska energiförbrukning och torktiden med några enkla knep

En torktumlare kan kräva mycket energi för att torka tvätten, men med några enkla knep kan du minska torktiden och därmed energiförbrukning.

Är det kallt och fuktigt i din tvättstuga? Fundera på att sätta in en värmepump i närheten som avfuktar luften och gör inomhusklimatet behagligare. Värmepumpen kan också hjälpa till att sänka dina uppvärmningskostnader. 

 • se till att tvätten är ordentligt centrifugerad, minst 1200 varv
 • med elektronisk fuktavkänning kan den känna av när tvätten är torr och automatiskt stoppa torkningen.
 • se till att filtret på torktumlaren är rengjort
 • torka liknande material tillsammans för att effektivisera torktiden
 • fyll endast torktumlaren till hälften.

Rådgivning

Förutom estetiska val som färg och material är det viktigt att välja rätt typ och storlek på torktumlaren baserat på dina behov. Om du är osäker på vilken vitvara som är rätt för dig, kontakta oss eller besök vår butik i Kungsbacka för hjälp att köpa torktumlare till rätt pris.

Leverans & installation

Hos Elon i Kungsbacka köper du inte enbart en vitvara. Du får en praktisk helhetslösning där det enda du egentligen behöver göra är att trycka på “Köp” så sköter vi resten. Vi hjälper dig hitta rätt torktumlare för bostaden i Kungsbacka, levererar den till din dörr, installerar den och kan även forsla bort din gamla torktumlare om så önskas. 

Service & reparation

Startar inte torktumlaren, torkas inte kläderna helt eller låter den konstigt? Kontakta oss på Elon i Kungsbacka. Vi skickar snabbt ut en professionell tekniker som åtgärdar problemet om möjligt och ger tips och råd om bästa lösningen baserat på dina behov. Är din torktumlare väldigt gammal kan det ibland vara bättre att köpa en ny.

Köpa torktumlare i Kungsbacka till bra pris?

Funderar du på att köpa en torktumlare i Kungsbacka?

Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0300-74860.

Claes Halgren

Claes Halgren

Butiksförsäljning
Wilma Ivarsson

Wilma Ivarsson

Butiksförsäljning
Rebecca Agfjord

Rebecca Agfjord

Butiksförsäljning
Niklas Rothell

Niklas Rothell

Butiksförsäljning
Tommi Kettunen

Tommi Kettunen

Butiksförsäljning

  Kontakta oss

  FAQ

  Det tre vanligaste varianterna av torktumlare är kondenstumlare, värmepumpstumlare och frånluftstumlare. Kondenstumlare är den mest lättinstallerade modell.
  Värmepumpstumlare är det mest energieffektiva valet och bra för dig som använder torktumlaren ofta.
  Frånluftstumlare för snabb torkning utan fukt och fungerar med centrifugalkraft och varmluft.

  Det beror på vilket behov du har och vilka förutsättningar badrummet eller tvättstugan har. Det finns en mängd olika modeller och varumärken. Här har vi listat några saker som är bra att tänka på vid köp av torktumlare. Läs mer.

  Om du tvättar ofta eller har begränsat utrymme för att hängtorka tvätten är torktumlare en bra lösning. Och du får torra kläder på bara någon timme.

  Det beror på vilket behov du har och vilka förutsättningar badrummet eller tvättstugan har. Det finns en mängd olika modeller och varumärken som är anpassade efter olika behov. Om du har litet utrymme kan det vara smart att köpa en kombimaskin, med både tvätt- och torkfunktion. Här har vi listat några saker som är bra att tänka på vid köp av torktumlare. Läs mer.

  © 2023 Copyright Elon Kungsbacka | Design by GO MO Group